кадър: БНТТя обяви, че нито за миг не са спирали потоците

...
кадър: БНТТя обяви, че нито за миг не са спирали потоците
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Гражданите нямат основание да се притесняват за сигурността на електроенергийната система

кадър: Българска национална телевизия

Тя разгласи, че  " нито за момент не са спирали потоците природен газ посока Гърция ".

По думите й към момента електрическото зареждане е възобновено на всички места.

Това България да има диверсификация на своя газ е фантазия от години, а когато се случи, има съмнение. Можем да представим заплащания и контракти. Това, което сме създали, е реалност. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " енергийният министър Теменужка Петкова.

" Булгаргаз " има контракт за 25 години с азербайджанската газова компания. Този контракт планува да се доставят по 1 милиарда куб. метра газ годишно, продължи Петкова.

Енергийният министър сподели, че все още електрическото зареждане е възобновено на всички места, само на територията на община Своге са налице към 5 селища, в които към момента текат действия по възобновяване на зареждането с електрическа сила.

" По отношение на енергийната инфраструктура на електроразпределителните сдружения бяха породени съответни вреди - имаше счупени стълбове, прекратени електропроводи, всичко това има и своето финансово изражение. Реакциите са били навременни и съответни и всички тези повреди са възобновени ", сподели Петкова.

Тя акцентира, че " нито за момент не са спирали потоците природен газ посока Гърция ". Така че там ставаше дума за едно отклоняване от газопровода - към един частен обект, една метан станция, само че нещата се развиха добре, бяха подхванати съответни превантивни ограничения, сподели Петкова.

По думите й е имало само евентуален риск от проблем на територията на регион Нови Искър, обвързван с покачването на река Блато. Там се е наложило превантивно да бъде изключено електрическото зареждане на газоразпределителната станция там. Всичко е възобновено в границите на часове.

Министър Петкова сподели, че жителите нямат съображение да се тормозят за сигурността на електроенергийната система макар идното значително захлаждане на времето.

" Всички индустриални мощности в електоенергината система на страната са в редовност и работят в естествен режим на работа. Ние сме подготвени да посрещнем това високо ползване ", безапелационен бе енергийният министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР